DSoP is een trainingsschool voor poolbiljart met de focus op jeugd. Ons uitgangspunt: de ontwikkeling van de poolspeler staat voorop!

DSoP biedt lidmaatschapsvormen aan, waarbij de leerlingen wekelijks een groepstraining bijwonen onder begeleiding van de trainer. Leerlingen volgen een ontwikkelprogramma bestaande uit een verzameling oefeningen (drills) die wekelijks uitgevoerd kunnen worden tijdens de groepstrainingen. Daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan het wedstrijdelement, waarbij spelers van vergelijkbaar niveau het regelmatig zullen opnemen tegen elkaar. De groepstrainingen gebeuren onder leiding en ondersteuning van de trainer en zullen een balans zijn van drills en oefenwedstrijden.

Coaching vindt plaats op de vlakken kennis, techniek, tactiek, lichamelijke/mentale conditie en attitude. Onafhankelijk van het niveau van de speler zal er op alle vlakken gecoacht worden, waarbij bij een beginnende speler de focus vooral ligt op mechaniek. Naarmate een speler zich verder ontwikkelt zal de focus meer verschuiven naar andere vlakken van techniek, tactiek, lichamelijke en mentale conditie.

Een positieve attitude tijdens de trainingen en wedstrijden vinden we bij DSoP erg belangrijk. Hierbij gaat het met name om sportief gedrag en etiquette van de sport. Op dit vlak zal er actief gecoacht worden op elk niveau.

Als je beter wil worden dan is het belangrijk om voortdurend je niveau te meten, zodat je gericht kan werken aan je groei. We gebruiken daarvoor automatiseringstools waarin iedere leerling zijn/haar resultaten kan bijhouden en de coach dit in de gaten kan houden. Daarnaast hanteren we (pols)banden in verschillende kleuren. Je begint met wit en groeit door naar geel, blauw, rood, paars, oranje, groen, bruin en uiteindelijk zwart: DSoP Master!

De snelheid waarmee een speler in niveau zal groeien is per persoon verschillend en afhankelijk van meerdere factoren, waaronder aanleg, inzet en de moeilijkheidsgraad van het betreffende examenniveau. De coach bepaalt wanneer een speler klaar is voor een examen met inachtneming van: inzet en discipline (trainingsuren) en resultaten (scoreverloop van drills). Bij voldoende inzet en prestatie is de gemiddelde groeisnelheid naar verwachting 4 tot 6 maanden per band.

Pro clinics zijn clinics die gegeven worden door Nederlandse pro spelers. DSoP zal regelmatig PRO clinics organiseren waarbij de les verzorgd wordt door een Nederlandse pro-speler. Deze clinics zijn tegen een geringe bijdrage bij te wonen voor leerlingen.

Gezamenlijke groepstrainingen vinden plaats:

  • Vrijdag van 16:30 tot 18:30 uur in Pool and Billiards Delft (Voorhofdreef 1, 2624 NT Delft)

Stuur een e-mail naar coach@dsop.nl.